Wanneer Manuele therapie?

Manuele therapie zonder te "kraken" kan dat?

Subtiel
Manuele therapie E.S.® is zo zacht dat het zelfs een eierschaal nog niet kan breken. De behandeling is geheel pijnloos, je voelt hooguit de vingerdruk van de behandelaar. Door deze subtiele bewegingen gaan de gewrichten gemakkelijker bewegen en verdwijnt de pijn en spierspanning.

Gehele lichaam
Waar de pijn zich manifesteert is niet altijd de oorzaak gelegen. Het kan zijn dat er in de beweegketen compensatie optreedt als je al langer doorloopt met pijntjes. Een manueel therapeut onderzoekt het gehele lichaam en behandelt zo veel mogelijk gewrichten. Dit zorgt ervoor dat de klachten langer wegblijven. Aan de hand van een bewegingsvoorkeuranalyse wordt er een behandelplan gemaakt en uitgevoerd. Niet één lichaam is namelijk symetrisch. Door het uitvoeren van deze bewegingen gaan de gewrichten soepeler bewegen.


Therapeuten
In de praktijk kan er een spectrum aan klachten behandeld worden. Ik richt mij vooral op (sport)revalidatie, maar behandel daarnaast ook overige lichamelijke klachten aan het bewegingsapparaat. Ook als je niet sport kunt je hier terecht. Daarnaast wordt er vaak ook een stukje manueel therapie in de behandeling meegenomen.

Drawing3

Contact


Voor het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen.

Email
info@fysiotherapiehetgooi.com


Telefoon
06 24 17 14 93